Ontmoetingsdag voor Bemiddelaars in Onderwijs

De cijfers liegen er niet om: 34 500 jongeren worden in Vlaanderen week in week uit gepest. Dat gaat over 1 op 20 10- tot 18 jarigen die het slachtoffer zijn van pestgedrag. Maar niet alleen jongeren zijn slachtoffer. Zo meldt IDEWE dat 1 op 10 werknemers aangeeft minstens 1 keer per week slachtoffer te zijn van pestgedrag op de werkvloer.

Het is uiteraard zelden een zwart-wit verhaal waarbij één van de partijen vanuit slechte bedoelingen handelt. Wel zien we dat in onderwijs conflicten vaak escaleren omdat ze niet (snel genoeg) opgelost worden of men de conflicten juist uit de weg gaat. Op de duur lijdt niet alleen het individu hieronder, maar ook het gezin en de hele school.

Bemiddeling kan hier in vele gevallen een sterk antwoord bieden.

Tijdens dit tweede ontmoetingsmoment onderzoeken we waar bemiddeling in het onderwijs ingezet kan worden. We belichten enerzijds het luik van de leerlingen en anderzijds het luik van het onderwijspersoneel.

Naast een meer theoretisch deel willen we aan de hand van good practises aantonen dat bemiddeling al een belangrijke plaats inneemt in onderwijs.


Praktisch
Organisatie: Bemiddeling vzw in samenwerking met Netwerk Onderwijs Mediation
Datum: donderdag 20 april van 9.30 tot 12.00 met aansluitend een broodjesmaaltijd
Plaats: Jeugdherberg Blauwput, Martelarenlaan 11, 3010 Leuven (http://www.leuven-hostel.com/zalen.html)
Prijs: 50 euro, netwerklunch inbegrepen

Inschrijven kan je hier: http://bemiddelingvzw.be/index.php?option=com_rsform&formId=36

Wil jij ook een actieve bijdrage leveren aan dit ontmoetingsmoment? Wil je aan je collega's uiteenzetten hoe je als bemiddelaar aan de slag gaat met leerlingen of personeel? Neem dan zo snel mogelijk en ten laatste op 28 maart contact via een bericht naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.