Welke garantie heb ik dat de bemiddelaar onpartijdig blijft?

In principe kan u erop aan dat hij/zij geen partij kiest omdat de rol van de bemiddelaar is om te zorgen voor een evenwichtige behandeling van het geschil. Hij/zij bevordert zoveel mogelijk dat iedere partij op gelijkwaardige wijze aan bod komt.

Zoals in elk vrij beroep is de bemiddelaar gehouden aan een gedragscode of deontologie. Centraal in de deontologie van een bemiddelaar staat zijn onafhankelijkheid. Als de bemiddelaar niet onafhankelijk staat in een bemiddelingszaak, is hij niet in staat om in deze zaak te bemiddelen en moet hij deze weigeren.

Mocht u twijfels hebben over de objectiviteit van de bemiddelaar, kunt u het vertrouwen in hem/haar opzeggen. De vzw kan u bijstaan bij de keuze van een voor u geschikte bemiddelaar.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.