Moeten we samenkomen?

Het meest gebruikelijke en wenselijke is dat u samen komt. De kern van de methodiek van bemiddeling is namelijk dat u er samen aan begint en er samen uitkomt, met een door beiden geaccepteerde oplossing. De bemiddelaar hoeft slechts het gesprek in goede banen te leiden.

Uitzonderlijk kan het, om diverse redenen, nodig blijken dat de partijen ook een of meer afzonderlijke gesprekken met de bemiddelaar wensen. Wanneer de bemiddelaar dit doet, engageert hij/zij zich om beide partijen dezelfde tijd en aandacht te geven, om de objectiviteit niet in het gedrang te brengen.

In het buitenland komen zeer veel vormen van alternatieve geschillenoplossing voor, waarbij sommige bemiddelaars the go-between spelen. Dit is niet wat wij bedoelen met de bemiddelingsmethodiek.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.