Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Totale weigering voor bemiddeling!

Totale weigering voor bemiddeling! 8 jaren 4 maanden geleden #53

  • WIFI
  • WIFI's Profielfoto
dochter heeft de ouderlijke woonst verlaten na een uit de hand gelopen familiale ruzie.Er is helemaal geen kontakt meer met de ouders;enkel via het
OCMW;ze woont in de week-ends bij haar vriend en verblijft in de week op een
studentenkamer;ze maakt haar laatste jaar af en is meerderjarig.Zij en haar vriend weigeren elke bemiddelingspoging van het OCMW;Ze willen niet meer praten
geen kontakt meer hebben en wederzijds respekt is ver te zoeken!
Hoe geraken we uit deze hopeloze impasse?

Re:Totale weigering voor bemiddeling! 8 jaren 4 maanden geleden #54

  • Ingrid Larik
  • Ingrid Larik's Profielfoto
Goedemorgen,

Schrijnende situatie die u daar aanhaalt.

Is er misschien één (of meerdere ?) persoon die zowel door u als door uw dochter vertrouwd wordt om 'bemiddeling' toch ter sprake kunnen brengen ? Als ze misschien eerst even alleen met een bemiddelaar zou kunnen praten...om haar verhaal te kunnen doen. Die vertrouwenspersoon kan dan even eerst met de bemiddelaar praten om te kijken of er een goede insteek mogelijk is...

In principe verkies ik dat twee partijen meteen rond de tafel gaan zitten maar als dat niet kan, dan eerst apart...checken of er echt geen wil tot samenzitten is (soms durft men niet meer, uit trots, schaamte...).

Een verzoening kunnen bewerkstellingen is prachtig, maar de eerste stap is begrip te krijgen voor elkaars standpunt, visie op de zaken..;zelfs als men het niet eens is met elkaar. En elkaars wegen toch apart blijven lopen. Het kan een opluchting zijn om niet in de verongelijktheid of de woede te blijven steken...voor beide partijen.

vriendelijke groeten,
Ingrid
  • Pagina:
  • 1
Moderators: flexvia, rene.kumpen, lucvdrBE
Tijd voor maken pagina: 0.123 seconden

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.